Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pentru Ucraina


Nevoile acute ale oamenilor pe timp de razboi / Pe Isus oare cine iL asteapta ? - poezie -

Cristi Boariu – Cum ne putem pregati pentru prigoana ? – 06 –


– continuare din partea a 5-a –

Ma duc in a 2-a parte a mesajului si vreau sa invatam cum trebuie sa ne pregatim pentru prigoana. Pentru ca dragii mei, vreau sa subliniez din nou, pregatirea pentru prigoana nu se face in timpul prigoanei, ci inainte de ea. Stefan nu s-a pregatit cand era lovit cu pietre, Daniel nu s-a pregatit pentru intalnirea cu leii cand era in graoapa, ci inafara gropii. Foarte important lucrul acesta.

Uitati-va cand mergi la avion, eu nu imi fac bagajul la aeroport oameni buni, eu cand ma duc la aeroport eu nu pot sa zic la avion: „Auziti”, si ascultati-ma, nu exista avion in lumea aceasta, indiferent cine esti tu, presedinte sa fii, sef de stat, sef de armata, orice. „Anulam, pentru tine mai stam 2 zile ca nu ti-ai facut bagajul.” Pai daca nu ti-ai facut bagajul, ramai jos. Nu? Eu nu pot in aeroport sa imi calc hainele, sa imi pregatesc hainele, sa imi pregatesc peria de dinti si colgate-ul. Eu nu pot sa fac asta. Eu trebui sa ma pregatesc cu cateva zile inainte. Sa imi iau bilet, sa imi fac check in, sa ma pregatesc nu?

Nu in masina cand pleci undeva cu pruncii, cu familia, atunci te pui sa te speli. Te pregatesti dinainte. Cei 3 tineri, nu s-au pregatit in cuptor, nici macar in fata cuptorului. Acestia s-au pregatit cu ani de zile inainte, stiti cand? Daniel 1, „s-au hotarat”. Cand totul era bine, cand erau apreciati. Atunci deja a zis Daniel „Trebuie sa ne hotaram.”

A zis Daniel „Nu pot sa stau la masa cu voi” zice. „Sa beau din vinul care il beti voi si sa incepem sa radem la glume si cum spune Proverbe, sa vorbim despre femeile altora.” Ca asta face vinul nu? Iti ia mintile. Si maine sa imi dea Domnul vise noaptea, nu? Nu! A zis Daniel: „Eu acum fac o alegere, ori paharul dracilor, ori paharul lui Dumnezeu.” Si pentru ca a facut alegere, urmatorul verset spune asa: „Dumnezeu ia facut trecere inaintea capeteniel famenilor dregatori.”

Dragii mei, vreau sa invatam de la Stefan in aceasta dimineata 4 principii, cum s-a pregatit Stefan pentru prigoana. Cum s-a pregatit. In primul rand, daca vrei sa te pregatesti pentru prigoana, prima conditie este SA FII PLIN DE CREDINTA! Nu sa crezi, ca si dracii cred, nu doar sa crezi.

A zis aici fratele Alex sau fratele Rotariu un lucru foarte frumos, foarte interesant. Ca cineva ia intrebat: „Ma de ce mergeti la biserica atat de des?” Pai dragii mei, e ca si cum voi ma intrebati de ce ma duc in familie in fiecare zi. Nu? Pai, daca ma duc in familie la pasti si la craciun voi credeti ca eu sunt casatorit? Nu ai cum sa fii casatorit daca vii la pasti si la craciun in familie. Eu am facut un legamant cu sotia mea, da? Am facut un legamant, ma duc in familie, am copii, am familie.

Pentru aia vin la biserica, am facut un legamant cu Domnul. Da? Si aici ma intaresc, vad si altii care vin la biserica, care slujesc pe Domnul. Dar nu pot sa slujesc pe Domnul daca nu am o credinta. Fapte 6 cu 5: „Vorbirea aceasta a placut intregii adunari. Au ales pe Stefan, barbat plin de…” studii, bani, relatii. NU! Astea sunt necesare afara in primul rand, nu in biserica. In biserica primul criteriu este sa fii plin de credinta. Ca daca noi ca slujitori ne clatinam, ce pot sa cer de la un mielusel. Nu? Plini de credinta.

Dragii mei, am inteles un lucru: Nu voi putea suferi niciodata pentru o cauza in care nu cred. Batalia adevarata nu se da la nivelul nuielelor pe spate. Da? Cicatricile pe care Wurmbrand le-a aratat in Senatul american, ca astia au zis ca comunistii nu-s chiar asa rai si a zis Wurmbrand: „Uitati-va aici, nu vreau sa ma laud” a zis Wurmbrand, „dar aici sunt ranile nu numai ale mele, la tot ce au facut comunistii, pentru toti care sunt in Romania si care nu pot sa vi le arate asa.”

Dragii mei, bataia care vine, sau arestarea sau, lucrurile acestea fizice, sau insultele, sunt doar un pas mai departe dar, batalia adevarata se da la nivelul mintii. Pentru ca acolo diavolul vine si te intreaba: „Oare chiar crezi ca Dumnezeu exista?” Nu?

Uitati-va ca se intampla atatea nenorociri, atatea probleme si fiecare familie pe care o cunosc, ascultati-ma, si care se sileste sa placa Domnului, trece prin probleme. ori cu un caz al unui copil, ori cu cineva care a plecat in lume, ori cu un accident, ori cu o suferinta. Pentru ca diavolul dragii mei, vrea sa loveasca sa-ti pierzi credinta. Si spun astazi: „Doamne pazeste-ne!”

– sfarsitul partii a 6-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 7-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole Finalizate : Adi Varga - Cresterea copiilor 1, 2, 3 si 4 24-27ian2023, Iosif Borca – Unde te vei duce dupa moarte? 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12 si 13 11-23ian2023, Paul Negrut - Ce este si cum este iadul? 1, 2, 3, 4 si 5 6-10ian2023, Cristi Boariu – Ganduri pentru vesnicie 5ian2023, Paul Negrut – De ce lasa Dumnezeu lumea pe mana sodomitilor ? 4ian2023, Cristian Ionescu - Cine Domnului 1, 2 si 3 1-3ian2023
Legaturi utile: Misiunea MGM I Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Librarie Crestina ICAM.RO
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.