Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pentru Ucraina


Unde iti vei petrece VESNICIA ??? UNDE te vei duce dupa MOARTE ???

Cristi Boariu – Cum ne putem pregati pentru prigoana ? – 03 –


– continuare din partea 2 –

Dragii mei, cand rusii au invadat Romania, 2 soldati au intrat cu armele intr-o biserica. Au strigat si au spus asa: „Credinta voastra nu este adevarata, cei care nu va lepadati imediat veti fi impuscati. Cei care renuntati la ea, miscati-va la dreapta si iesiti afara.”

Unii s-au mutat, unii au fugit, si le-a fost oferita sansa de a parasi biserica si de a pleca acasa. Au disparut cu repeziciune pentru a scapa cu viata. Cand rusii au ramas singuri doar cu cei care nu si-au lepadat credinta, o mana de oameni, iau imbratisat si le-au marturisit ca si ei cred in Domnul.

Si au spus asa: „Si noi suntem crestini, dar am dorit sa fim tovarasi doar cu cei care se arata atat de tare in credinta incat si-ar da viata pentru ea.” Imaginati-va daca s-ar intampla aici scena aceasta. Ai fi pregatit? Dragii mei, prigoana este necesara.

In al 3-lea rand vreau sa va spun ca prigoana este rasplatita de Dumnezeu. Prigoana este rasplatita, Matei 5 cu 12, Biblia spune: „Bucurati-va si veseliti-va pentru ca rasplata voastra este mare in ceruri.” Dar de ce? Uitati-va ca sunt legate cele 2 parti ale versetului „caci tot asa au prigonit pe proorocii care au fost inainte de voi.”

Exista o rasplata pentru cantare, exista o rasplata pentru zeciuiala, exista o rasplata pentru milostenie, exista o rasplata pentru predicarea Cuvantului, dar astea sunt rasplatiri tare mici in cer. Cea mai mare rasplatire in cer o vor avea oamenii care au suferit cel mai mult pentru Dumnezeu.

1 Petru 4:13 „Dimpotriva bucurati-va intrucat aveti parte de patimile Lui Hristos ca sa va bucurati si sa va veseliti” cand? „si la aratarea Slavei Lui.” Dar de ce? Ca sa fiu mirat de ce frumos arata cerul? NU! In momentul cand se arata slava Domnului, spune in Apocalipsa, „rasplata Domnului este cu El ca sa dea fiecarui dupa fapta lui.” Dragii mei, cand se arata Slava Domnului, se arata si rasplata Domnului. De aceea ma rog astazi sa intelegem ca prigoana este rasplatita. Sa te intaresti cu aceste cuvinte.

Vreau sa merg mai departe si vreau sa vorbesc despre cateva feluri de prigoana. Ca sunt mai multe feluri de prigoana. Nu? In primul rand dragii mei, Biblia ne vorbeste despre prigoana din familie. Exista o prigoana in familie. Sa stiti. Atunci cand iL urmezi pe Dumnezeu, atunci cand inveti sa traiesti pocainta nu toti vor fi de acord cu tine. Primim mesaje foarte multe, „eu m-am pocait, sotia nu este pocaita, sau sotul nu este pocait.”

E asa de greu nu? Tu vrei sa mergi la biserica, el vrea sa mearga la film, el vrea sa stea la meci, da? Tu vrei sa mergi la o sora sa faci poate o mancare, sa faci ceva poate pentru o vaduva, sa faci ceva pentru un orfan. Exista mereu prigoana asta verbala. Stiu situatii unde este si prigoana fizica si a fost batuta sora, sotul sau copilul, sau parintele.

Uitati-va la Iosif, prigonit de fratii lui nu? Prigonit de fratii lui. Domnul Isus Hristos, spune Biblia ca despre fratii ca ani de zile, o perioada, nu au crezut in El. Uitati-va la rudele Domnului Isus, Marcu 3 cu 21: „Rudele Lui Isus cand au auzit cele ce se petreceau au venit sa puna mana pe El.” Sa puna rudele Domnului Isus pe El?

Mai, inteleg ca preotii nu-L suporta ca predica mai bine ca ei, si cu putere si norodul era…dar rudele? Neamurile? Familia? Si auziti ce spuneau astia: „si-a iesit din minti.” Cand o sa fii injurata si facuta in tot felul de sotul tau sau de cineva din familie ca esti pocaita, sa stii ca si Domnul Isus a fost facut la fel. Slavit sa fie Numele Domnului!

Dragii mei, ce imi place la Domnul, ca nu ne cere sa trecem pe undeva pe unde El nu a trecut. Sa zica: „Mie mi-a fost frica sa trec pe aici.” NU! A trecut prin toate ca si eu sa pot sa calc pe urmele Lui. Da? Matei 10 cu 21: „fratele va da la moarte pe fratele sau si tatal pe copilul lui, copiii se vor scula impotriva parintilor lor si-i vor omora.” Sunt astfel de cazuri. Zic astazi ca Domnul sa cerceteze familiile din Bizeica! Familiile celor care asculta online pe internet acest mesaj. Stii ca fiecare prigoana pe care tu o induri, fiecare vorba care tu o induri, va fi rasplatita.

Vorbeam cu o sora recent, sotul nu vrea nicidecum sa se intoarca, a fost la preot, scandal, probleme, nicum nu vrea. Si ea de ani de zile vrea sa faca botezul. Sotul nu o lasa. Dragii mei, sunt situatii atat de grele, atat de groaznice, cred ca Dumnezeu poate sa lucreze si in dreptul acestor cazuri.

Apoi, mai exista o altfel de prigoana si asta parca-i mai dureroasa ca aia din familie, prigoana din adunare, nu din biserica, iertati-ma. Din adunare. Prigoana din adunare. Prigoana din poporul care spune ca si el iL cunoaste pe Domnul si la ora de rugaciune s-a dat exemplul lui Ieremia. 40 de ani Ieremia predica, prooroceste si nimeni nu-l baga in seama.

Acum ca nu te baga in seama si sta pe telefon la predica, e treaba lui. Dar cu Ieremia nu au facut asa, pe Ieremia l-au aruncat in groapa. Pe Ieremia l-au facut in toate felurile, l-au batjocorit, l-au lovit, l-au facut dezastru. Uitati-va la Ieremia cate indura, din poporul care spune ca-L cunoaste pe Domnul. Uitati-va la Pavel, a fost lovit cu pietre. Dar spune la un moment dat o expresie interesanta „am fost in primejdii si intre fratii minciunosi”, „intre fratii minciunosi”.

Dragii mei am vazut in adunare, in adunare in sens general, nu vorbesc de adunarea noastra doar, exista asa 2 feluri de prigoana. Cel firesc prigoneste pe cel duhovnicesc, asta este prima, ca si Penina pe Ana da? si doi, cel care se considera mai pocait, mai matur, dar nu poate rabda slabiciunile celor slabi si atunci loveste in cel slab. Da? Ma rog astazi Domnul sa ne elibereze de astfel de lucuri. Daca nici macar aici nu gasesti in biserica nu? alinare si mangaiere si aici ne atacam cu vorba, pai atunci nu ai facut nimic nu?

Dar vreau sa ma opresc dragii mei la ceea ce spune Matei 24 cu 10: „Atunci multi vor cadea, se vor vinde unii pe altii si se vor ura unii pe altii.” In vremea comunismului, fiecare biserica avea cel putin un om, daca nu mai multi informatori care mergeau la securitate si dadeau raportul. Cu tristete o spun, unii au murit dar duhurile care i-au stapanit pe ei sunt si astazi. Si astazi, aproape in fiecare biserica sunt oameni care nu sunt cu noi. Stiu ca se filmeaza. Dar intr-o zi vor fi descoperiti, vor trebui sa dea socoteala pentru ceea ce fac. Nu stiu sa spuna „Shibolet”. Ati inteles cei care cunoasteti Biblia.

Uitati-va la Iuda, pai daca pe Domnul Isus iL vindea unul care nu avea treaba cu ucenicii, nu? atunci mai, mai intelegeam dar pe Isus l-a vandut unul din adunare, din grupul acela. Iuda nu? Nu era din familie, dar nu era nici afara, ci era langa Isus. Vanzatorul nu a fost departe, ci aproape, aproape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole Finalizate : Cristi Boariu – Ganduri pentru vesnicie 5ian2020, Paul Negrut – De ce lasa Dumnezeu lumea pe mana sodomitilor ? 4ian2020, Cristian Ionescu - Cine Domnului 1, 2 si 3 1-3ian2020
Legaturi utile: Misiunea MGM I Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Cristi Boariu I Librarie Crestina ICAM.RO
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.